Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοικτές για το TTTfellows: Art & Science Residency (Άνοιξη 2024) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Δικτύου Feral Labs.
Αφιερωμένο σε θέματα που σχετίζονται με νέες αναπαραγωγικές τεχνολογίες, το TTTfellows λαμβάνει χώρα εξ αποστάσεως από 1 έως 15 Μαρτίου 2024 και δια ζώσης από τις 18 έως τις 29 Μαρτίου 2024 στα νησιά της Κέρκυρας και των Οθωνών.
Το TTTfellows: Art & Science Residency είναι μια υβριδική καλλιτεχνική και επιστημονική πρωτοβουλία που οργανώνεται σε τρεις ακαδημαϊκές χρονιές προκειμένου να φέρει σε επαφή έναν καλλιτέχνη και έναν επιστήμονα για 30 ημέρες με στόχο τη διεπιστημονική τριβή και την εμβύθιση στο περιβάλλον των Ιονίων Νήσων. Η οργάνωση προσφέρει διαμονή στην Κέρκυρα και τους Οθωνούς και ένα ποσό περίπου 1.400 ευρώ ανά άτομο για την κάλυψη των εξόδων σχετικά με τα ταξίδια και την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί από έναν επιστήμονα και έναν καλλιτέχνη, μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Η πρόσκληση προτείνει τη συνεργατική ανάπτυξη ενός εργαστηρίου/διάλεξης και ενός έργου για δημοσίευση έκθεση που να συνεισφέρει στην κατανόηση της ιατρικής και χειρουργικής διαδικασίας από καλλιτέχνες, φιλοσόφους και κοινωνικούς θεωρητικούς εστιάζοντας στην Τεχνητή Γονιμοποίηση, Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Γενετική Μηχανική καθώς και Σπουδές για το φαινόμενο των Ζόμπι.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός τοπικού Feral Labs DIY Bio Hub, δηλαδή να παρουσιάζουν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, και στη δημιουργία ενός έργου ή πλάνου έργου για δημοσίευση/έκθεση, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο αρχείο του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιανουαρίου 2024
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 31 Ιανουαρίου 2024
Υποβολή αιτήσεων: https://avarts.ionio.gr/ttt-fellows
Χωρίς δίδακτρα για υποψηφιότητα ή συμμετοχή. Παρακαλούμε, ελέγξτε όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα πριν υποβάλλετε αίτηση.
Εμπνευσμένες από το θεματικό πεδίο του συνεδρίου «Ταμπού – Παραβίαση – Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», οι δραστηριότητες αυτές οργανώνονται ως μέρος του έργου Rewilding Cultures που συντονίζεται από το Projekt Atol (Σλοβενία) με εταίρους το Makery (Γαλλία), το The Culture Yard (Δανία), το Schmiede (Αυστρία), το Bioart Society (Φινλανδία), το Cultivamos Cultura (Πορτογαλία), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα) και το Radiona (Κροατία).
Facebook
Twitter
Instagram
RSS