Τέχνες

Ένα Μικρό Βήμα 2017

Ένα Μικρό Βήμα 2017

Το Διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα”, μέλος του διεθνούς δικτύου φεστιβάλ Ciudades que Danzan (Dancing Cities), που διοργανώνεται από την «Ελεύθερη Πτώση» / free fall, επιστρέφει φέτος για όγδοη χρονιά στην Κέρκυρα.
Για δυο εβδομάδες δίνει μια αύρα Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας στην πόλη της Κέρκυρας φιλοξενώντας παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, πολλά σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού, εκθέσεις και παράλληλες δραστηριότητες.
Το “ένα μικρό βήμα” αρχίζει στις 24 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου. Κατά τη διάρκειά του έλληνες και ξένοι επιλεγμένοι καλλιτέχνες, γι΄ ακόμη μία χρονιά, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των performance project. Το “ένα μικρό βήμα” φέρνει καλλιτέχνες από διάσημες ομάδες σύγχρονου χορού  να παρουσιάσουν δουλειά τους και να χορογραφήσουν γι αυτό. Ομάδες όπως: Pina Bauch, Sasha Waltz & Guests, Peeping Tom, Les SlovaKs, κρατικό θέατρο Kassel κ.α. πιο αναλυτικά οι: Juan Kruz Diaz De Garaio Esnaola, Anton Lachky, Johannes Wieland, Eleonore Valere Lachky, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας, Jozsef Trefeli, Gabor Varga, Samuel Lefeuvre, Florencia Demestri, Clementine Deluy, θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα δώσουν σεμινάρια και masterclasses.
Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αναδεικνύοντας το δημόσιο χώρο ως  ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα και οι καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή στην πόλη.

Το “ένα μικρό βήμα”, όμως, στρέφει το βλέμμα και προς τη νέα γενιά.
-Σε συνεργασία με το Αυστριακό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Λίντζ προσφέρει 2 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του πανεπιστημίου για να συμμετέχουν στα performance projects και στις τεχνικές σύγχρονου χορού.

-Δίνει την δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες των σχολών χορού της Κέρκυρας να χορογραφήσουν και να χορέψουν το δικό τους έργο στο Φεστιβάλ.

-Στηρίζει τις ερασιτεχνικές σχολές χορού της Κέρκυρας δίνοντας μια υποτροφία σ΄ έναν μαθητή από κάθε σχολή, για να παρακολουθήσει ένα από τα σεμινάρια του.

Επιπλέον, αναδεικνύει το νησί της Κέρκυρας συνδυάζοντας καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες, καθώς το πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές σε τοπία με φυσικό κάλλος, αθλητικές δραστηριότητες και διοργάνωση καλλιτεχνικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το σώμα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας που στηρίζουν “ένα μικρό βήμα” 2017.

 

Τέχνες

Περισσότερα από Τέχνες

«Διά χειρός Αλέκου Φασιανού» Δημοτική Πινακοθήκη |12.11-15.12

«Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη: ένα οδοιπορικό» Δημοτικό θέατρο |20.11

«30 χρόνια» Πλους |20.11

Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι |25.11

«Από το Ξύνδα στον Σαμάρα» ΦΕΚ |06.12

Όπερα και ελληνισμός κατά τον 19ο αιώνα – Διεθνές επιστημονικό συνέδριο | 17-19.12Copyright © 2015