Παραξενα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράνομου παρκαρίσματος

Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράνομου παρκαρίσματος

Το άτυπο πρωτάθλημα κλήσεων παράνομου παρκαρίσματος, είναι τα χρέη που συγκεντρώνουν από κλήσεις που παίρνουν οι διπλωματικές αποστολές των χωρών αυτού του πλανήτη.

Και σε αντίθεση με κάθε άλλο άθλημα, αυτό παίζεται συνεχώς στη Νέα Υόρκη, όπου έχει την έδρα του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Οι διπλωμάτες λοιπόν πολλών κρατών, φαίνεται να έχουν μπερδέψει τη διπλωματική ασυλία με τη διπλωματική ασυδοσία και έτσι υπάρχουν χρέη από κλήσεις που φτάνουν και ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Οι Αρχές της πόλης σύναψαν μνημόνιο συνεννόησης με τις διπλωματικές αποστολές το 2002, ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση.

Επίσης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τα μέτρα ασφαλείας έγιναν πιο αυστηρά και αυτό είχε επίδραση και στη συμπεριφορά των διπλωματών. Τα περισσότερα από τα χρέη αυτά, τα έχει μια μικρή ομάδα περίπου 15 κρατών. Πρώτη είναι η Αίγυπτος, με 2 εκατομμύρια χρέη. Ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το πόσες παραβάσεις έχουν ανά διπλωμάτη. Εκεί, νικητής βγαίνει με διαφορά το Κουβέιτ με 246 κλήσεις ανά διπλωμάτη, αλλά χάνει σε απόλυτα ποσά, καθώς έχει πολύ μικρότερη διπλωματική αποστολή σε σχέση με την Αίγυπτο, που έχει 140 κλήσεις ανά διπλωμάτη και είναι 2η σε αυτή τη λίστα.

Η χώρα μας, όπως και οι Τούρκοι, δεν έχουν καθόλου παραβάσεις, ενώ όσον αφορά τις Βαλκανικές χώρες, Αλβανία-Βουλγαρία, οι διπλωμάτες τους χτυπούν top ten, με τη Βουλγαρία (7η) να κάνει 117 παραβάσεις ανά διπλωμάτη και η μικρή, αλλά δυναμική τριμελής αποστολή της Αλβανίας, να κάνει 84 παραβάσεις ανά διπλωμάτη.

Παραξενα

Περισσότερα από Παραξενα

Αλογα με… μουστάκι!

Ένας παρκαδόρος για 25 ολόκληρα χρόνια κορόιδευε τους πάντες

Tουαλέτες βουλωμένες με αληθινά 500ευρα

Το πιο βρόμικο εστιατόριο του κόσμου είναι ελληνικό

Πενθούσε για 14 χρόνια για να τρώει τζάμπα

Γάτα παθαίνει κρίση πανικού στη θέα ποντικούCopyright © 2015