Τεχνολογία

Πάνω από το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον χρήστες στο Facebook

Πάνω από το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον χρήστες στο Facebook

Πάνω από το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ενεργοί χρήστες του Facebook, ήτοι, πλέον δύο δισ. άνθρωποι είναι στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία ανακοίνωσε επίσημα ο ιδρυτής και επικεφαλής του ιστότοπου Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ακόμα περισσότερο, ο αριθμός των χρηστών είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των έξι από τις επτά ηπείρους (πλην της Ασίας) και ασφαλώς οποιασδήποτε χώρας στη Γη. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών περιλαμβάνει όσους χρησιμοποίησαν το Facebook από σταθερή ή κινητή συσκευή μέσα στις τελευταίες 30 μέρες και όχι όσους χρησιμοποιούν το Instagram ή το WhatsApp, αλλά όχι το ίδιο το Facebook.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Facebook έφτασε σε αυτό το νέο ρεκόρ μόλις 13 χρόνια μετά τη δημιουργία του. Διπλασίασε τους χρήστες του μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 είχε ένα δισεκατομμύριο χρήστες που το χρησιμοποιούσαν έστω μια φορά μέσα στο μήνα. Στις 31 Μαρτίου 2017 είχε 1,94 δισεκατομμύρια χρήστες.

Ο Ζούκερμπεργκ όμως έχει ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες, σύμφωνα με το BBC, το γαλλικό πρακτορείο και το Ρόιτερς. Όπως δήλωσε, δεν έκανε «πολλή φανφάρα» για τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες, επειδή «ακόμη δεν έχουμε διασυνδέσει τους πάντες, αυτό που μας νοιάζει, είναι να καταφέρουμε να συνδέσουμε τον καθένα».

Mandatory Credit: Photo by GIAN EHRENZELLER/EPA/REX/Shutterstock (7916860az)
The facebook logo inside the facebook Chalet on the sideline of the 47th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 20 January 2017. The meeting brings together enterpreneurs, scientists, chief executive and political leaders in Davos January 17 to 20.
World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland – 20 Jan 2017

Συγκριτικά, το Twitter είχε τον Απρίλιο 328 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και το Snapchat 166 εκατομμύρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου φέτος.

Στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα, το Facebook ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι -σε συνεργασία με άλλες εταιρείες -θα αρχίσει έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού να κάνει παραγωγές δικών του τηλεοπτικών σειρών υψηλής ποιότητας, καθώς και τηλεπαιγνιδιών, που θα μεταδίδει από την πλατφόρμα του, εισβάλλοντας έτσι στα «χωράφια» των Netflix, Amazon και Hulu.

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

Μαέστρος…ρομπότ, διευθύνει ορχήστρα

Τα πληκτρολόγια αποκτούν… ΙQ

Ρομπότ που σε βοηθούν για τη.. διαθήκη σου

Και οι μέδουσες …κοιμούνται

Πώς τα μεγάλα smartphones κατατρόπωσαν τα τάμπλετ

Ρομπότ επινοούν δική τους γλώσσαCopyright © 2015