Κινηματογράφος

Have a Nice Day

Have a Nice Day

«Αν ο Κουέντιν Ταραντίνο έκανε μια ταινία κινουμένων σχεδίων… Οχι δεν θα μπορούσε να την κάνει τόσο καλή» γράφαμε βλέποντας το φιλμ στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου και η αλήθεια είναι πως το «Have a Nice Day», είναι κάτι αληθινά ξεχωριστό.

Η ιστορία του μοιάζει ιδιαίτερα «pulp»: ένας μικροκακοποιός κλέβει μια τσάντα με χρήματα από το αφεντικό του, προκειμένου να βοηθήσει την αρραβωνιαστικιά του να διορθώσει μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση που την κρατά κλεισμένη στο σπίτι κι εμποδίζει το γάμο τους. Το αφεντικό του θα στείλει κάποιον να τον βρει και να φέρει τα χρήματα πίσω, μόνο που στην πορεία η τσάντα θα αλλάξει περισσότερα χέρια απ΄όσα μπορείτε να φανταστείτε, αφήνοντας κάθε φορά πίσω της πόνο και πτώματα.

Όμως η ταινία, έχει ένα χαρακτηριστικό κυνικό χιούμορ, μια αιχμηρή ματιά και όσο στιλ χρειάζεται για να ξεπεράσει τα στεγανά ενός crime thriller και να μεταμορφωθεί σε μια απολαυστική κατάδυση στην πιο προβλέψιμη πλευρά του ανθρώπινου αδιέξοδου και του ανέλπιδου κυνηγιού μιας άπιαστης ευτυχίας.

Κινηματογράφος

Περισσότερα από Κινηματογράφος

Kαι νέα τριλογία για το ‘Star Wars’

Η νέα Lara Croft είναι εδώ

H Wonder Woman είναι έτοιμη να πει το ‘ΝΑΙ’

Το μεγάλο μυστικό πίσω από τη Wonder Woman

Μια ταινία για την γενιά του Instagram και του Snapchat

Tρέιλερ για το Thor RagnarokCopyright © 2015