Τεχνολογία

Ο άνθρωπος που έκλεψε την Google και το Facebook

Ο άνθρωπος που έκλεψε την Google και το Facebook

Όταν μιλάμε για κολοσσούς όπως η Google και το Facebook με αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων και λογής ειδικούς στις διαδικτυακές απάτες, το να καταφέρει ένας τύπος να τους κλέψει είναι μεν μεμπτό αλλά υπό μία έννοια και άξιο θαυμασμού.

Όχι για την πράξη αλλά για τον τρόπο που το κατάφερε.

Οι δύο εταιρείες παραδέχτηκαν δημόσια ότι έπεσαν θύματα διαδικτυακής απάτης που τους στοίχισε συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Εγκέφαλος της απάτης είναι ο 48χρονος σήμερα Λιθουανός Εβάλντας Ριμασάουσκας ο οποίος έκανε τον κατασκευαστή- επιχειρηματία με έδρα την Ασία και από το 2013 ως και το 2015 τους πήρε το προαναφερθέν ποσό.

Ο τύπος έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα στη Google και το Facebook από λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι οποίοι έδειχναν ότι ανήκαν σε ασιατική εταιρεία αλλά στην πραγματικότητα ήταν ψεύτικοι.

Με τα emails έπεισε την Google και το Facebook να διακινούν τεράστια ποσά μέσω της «εταιρείας» του, τους έστελνε πλαστά τιμολόγια και αποδείξεις και το αποτέλεσμα ήταν να τσεπώσει τα 100 εκ. δολάρια.

Όλα τα ωραία έχουν όμως ένα τέλος και τελικά ο Λιθουανός συνελλήφθη μετά από ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο οποίο κατέφυγαν οι εξαπατημένες εταιρείες.

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

Η θεωρία του Δαρβίνου στα ρομπότ

Οι γάτες στο σπίτι μειώνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Πόσο ζυγίζει η ζωή

Tο πρώτο αυτοκίνητο που ‘αυτοθεραπεύεται’

Γιατί δε λιώνουν τα ιγκλού;

Μαέστρος…ρομπότ, διευθύνει ορχήστραCopyright © 2015