Τεχνολογία

Χτυπά «κόκκινο» το Facebook

Χτυπά «κόκκινο» το Facebook

Η πετυχημένη εφαρμογή, Facebook, τυγχάνει μεγάλης απήχησης και μέσα σε 13 χρόνια φτάνει τους 1,3 δις χρήστες καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πιο πετυχημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Καλπάζει» γοργά το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φτάνοντας τους 1,94 δις ενεργούς χρήστες. Δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Facebook κάθε μήνα!

Οι περισσότεροι νέοι χρήστες προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Μάλιστα, «χρυσό» ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2017 φτάνοντας τα 3,06 δις δολάρια, αυξημένα εντός ενός έτους κατά 76% , βάσει του BBC.

Αξίζει να τονισθεί πάντως πως σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook προήλθαν από τη διαφήμιση τρίτων. Δεδομένου των πετυχημένων αριθμών, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα προσλάβει 3.000 εργαζόμενους. Στόχος της εν λόγω κίνησης να φιλτράρουν καλύτερα τα βίντεο και όλες τις αναρτήσεις και να προσέχουν αν έχουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως είναι οι δολοφονίες.

Το 2013, είχε πάνω από 1 δις ενεργούς χρήστες. Και τώρα έχει αυτό τον αριθμό καθημερινά! Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Facebook είναι δεύτερο και πρώτο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα.

Οι διαρκείς αναβαθμίσεις – βελτιώσεις, το γεγονός πως είναι μια δωρεάν εφαρμογή και η πληθώρα παροχής δυνατοτήτων είναι τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν όλους τους χρήστες.

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

Η θεωρία του Δαρβίνου στα ρομπότ

Οι γάτες στο σπίτι μειώνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Πόσο ζυγίζει η ζωή

Tο πρώτο αυτοκίνητο που ‘αυτοθεραπεύεται’

Γιατί δε λιώνουν τα ιγκλού;

Μαέστρος…ρομπότ, διευθύνει ορχήστραCopyright © 2015