Τεχνολογία

Τα κύματα του WiFi παίρνουν χρώμα

Τα κύματα του WiFi παίρνουν χρώμα

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου σήμερα είναι αόρατο στις κάμερες. Η τεχνολογία λειτουργεί σε έναν κόσμο από μηδενικά και μονάδες και ηλεκτρομαγνητικά κύματα που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας σε όλο και αυξανόμενη αφθονία.

Για το συναρπαστικό έργο του, Digital Ethereal, ο σχεδιαστής Luis Hernan έθεσε ως στόχο να καταγράψει ένα από αυτά τα αόρατα σήματα, το WiFi, χρησιμοποιώντας ένα δημιουργικό συνδυασμό φωτογραφίας μακράς έκθεσης και μιας εφαρμογής Android.

Ο Hernan αποφάσισε να «μεταφράσει» αυτές τις πληροφορίες σε φως και χρώμα, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή Android που ονομάζεται Kirlian Device και απεικονίζει την ισχύ του σήματος WiFi χρησιμοποιώντας μια σειρά από χρώματα.

Οι προκύπτουσες εικόνες αποκαλύπτουν αυτά τα αόρατα σήματα που ο Hernan λέει ότι του θυμίζουν φαντάσματα. Στην ιστοσελίδα του Digital Ethereal διαβάζουμε:

«Πιστεύω η αλληλεπίδρασή μας με αυτό το τοπίο των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων, που περιγράφεται ως Ερτζιανός Χώρος, μπορεί να χαρακτηριστεί με τους ίδιους όρους όπως με τα φαντάσματα και τα φάσματα.

Και οι δύο είναι παράδοξες οντότητες, των οποίων η άτυπη ουσία, τους επιτρέπει να είναι αόρατες παρουσίες. Κατά τον ίδιο τρόπο, υποβάλλονται σε μια διαδικασία σταδιακής τεκμηρίωσης για να γίνουν προσωρινά διαθέσιμες στην ανθρώπινη αντίληψη.

Τελικά, και τα δύο μας στοιχειώνουν. Φαντάσματα, όπως θα έλεγε ο Derrida, με τα μυστικά των προηγούμενων γενεών. Ερτζιανός Χώρος, με την ανατροπή των παρεμβολών και της βραδύτητας».

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

Η θεωρία του Δαρβίνου στα ρομπότ

Οι γάτες στο σπίτι μειώνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Πόσο ζυγίζει η ζωή

Tο πρώτο αυτοκίνητο που ‘αυτοθεραπεύεται’

Γιατί δε λιώνουν τα ιγκλού;

Μαέστρος…ρομπότ, διευθύνει ορχήστραCopyright © 2015