Τεχνολογία

Apple… car

Apple… car

Στα χνάρια των Google, Ford, Volkswagen, Tesla Motors, Daimler και General Motors επιθυμεί να βαδίσει η Apple αναφορικά με την απόκτηση άδειας για δοκιμή αυτόνομων οχημάτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Η Apple φιγουράρει έτσι στη λίστα μεγάλων και πιο μικρών εταιρειών οι οποίες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματα στους δρόμους της Καλιφόρνιας. Από στελέχη της αγοράς εκτιμάται πως η πώληση των πρώτων αυτοκινούμενων οχημάτων είναι εφικτό να αρχίσει να πραγματοποιείται από το 2020.

Ο διευθυντής του τμήματος ποιοτικού ελέγχου και αξιοπιστίας της Apple, σε γράμμα του προς τον Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας των Μεταφορών τονίζει :  «Έχουμε επενδύσει πολλά στην έρευνα των συστημάτων αυτοματισμού και ‘μάθησης’ των μηχανών τρέφοντας ενθουσιασμό για τη δυναμική της εφαρμογής τους και στο πεδίο των μεταφορών».

Άλλωστε οι προθέσεις της εταιρείας να ασχοληθεί και με αυτό το «σπορ», είχαν γίνει γνωστές από την στιγμή που ο ίδιος ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έχει στο παρελθόν μιλήσει για τις βλέψεις της Apple να «ξεφύγει» από την απλή ενσωμάτωση των συσκευών Apple κάνοντας ένα πιο «ουσιαστικό» βήμα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Τεχνολογία

Περισσότερα από Τεχνολογία

Η θεωρία του Δαρβίνου στα ρομπότ

Οι γάτες στο σπίτι μειώνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Πόσο ζυγίζει η ζωή

Tο πρώτο αυτοκίνητο που ‘αυτοθεραπεύεται’

Γιατί δε λιώνουν τα ιγκλού;

Μαέστρος…ρομπότ, διευθύνει ορχήστραCopyright © 2015